Son Yazılar

3 Ekim 2020 Cumartesi

İş Görüşmesine Nasıl Hazırlanılır

 

İşe alım görüşmesine nasıl hazırlanılır?

 


Mülakatın gidişatı, genellikle işe alım sürecinin tamamında belirleyici bir unsurdur. Aşağıda, iyi bir izlenim bırakmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları verilmiştir.

A Görüşmeye gideceğiniz şirket hakkında bilgi sahibi olun

Bu sadece "Şirketimiz hakkında ne biliyorsunuz?" Sorusu nedeniyle çok önemli bir unsur değil. çok yaygın bir uygulamadır. Bir şirketin rekabetinin yanı sıra başarıları ve zorlukları hakkındaki bilgilerini geliştirmek, mevcut durumuna daha iyi uyum sağlamamızı sağlar. Bir işe alım görevlisinin sorularını yanıtlarken, rekabetin gerçek durumuna ve iyi uygulamalarına atıfta bulunmak iyidir.

B  Bir reklamı dikkatlice okuyun

İşe alım reklamları, bir aday için bir tür "bilgi özeti" oluşturur. Bunun nedeni, iyi tasarlanmış bir reklamın aşağıdakiler hakkında bilgi içermesidir:

  • Şirket
  • Görev kapsamı
  • Gereksinimler
  • Teklif

Bunlar, başvurduğunuz bir pozisyonun temel unsurlarıdır. Reklamlardan yalnızca belirli bir pozisyondaki hedefleriniz ve görevleriniz hakkında değil, aynı zamanda bir görüşme sırasında dikkate alınacak ve kontrol edilecek bilgi ve beceriler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bir pozisyonun profilini öğrenin

Kendinizi reklamı yapılan bir iş pozisyonunun profilini tanımaya zaman ayırdığınızdan emin olun. Bu, bir işverenle görüşme yapacağınız açıdır. Bir işverenin belirli bir pozisyonla ilgili gereksinimlerine başvurabilmeniz çok önemlidir. Bir işverenle bir günlük çalışma, diğeriyle yapılan bir günlük işten farklı olacaktır. Öyle çünkü bir görüşme sırasında bir işveren, bir adayın bir şirketin kültürü ve organizasyon yapısı ile ilişki kurup kuramadığını kontrol eder.

C Standart sorulara yanıtlar hazırlayın

Bir görüşme sırasında çok sayıda farklı soru görünebilir. Ancak bazıları çok sık görülür. Bu yüzden bu bilgiyi kullanmaya ve kendinizi soruları yanıtlamaya hazırlamaya değer.

Aşağıdakiler olabilir:

  • Finansal beklentiler
  • Bana profesyonel deneyiminizden bahseder misiniz?
  • Neden işini değiştirmek istiyorsun?

Görüşmeden önce, bir buluşma yerine olan yolculuğunuzu dikkatlice planlayın. İlk 5 dakika genellikle sonraki konuşmanın gidişatını belirleyecektir. Dakiklik, bir adayın zamanını nasıl organize edeceğini bildiğinin bir göstergesidir.

Profesyonel başarılarınızı hatırlayın. Bir işe alım görüşmesi sırasında sorulan sorular genellikle bir adayın belirli gerçeklerine ve deneyimlerine atıfta bulunur. Çünkü uzmanların görüşüne göre geçmişteki olaylar ve davranışlar, bir adayın işyerinde gelecekteki davranışlarının en iyi öngörücüsüdür. Bu nedenle, mesleki deneyimlerinizi yansıtmak için biraz zaman ayırmanız iyi bir fikirdir.

Kariyer yolunuzu analiz edin. İşverenler, bir adayın gelişimine çok dikkat ederler. Bu nedenle, bir toplantıdan önce kendinize iki temel soruyu sorun: Bu organizasyon için çalışmak, kariyer yolunuzla ne şekilde tutarlı? Organizasyona nasıl katkıda bulunabilirsiniz?

Doğru giyindiğinizden emin olun. Görüşme sırasında uygun kıyafet esastır. Siz ve işe alım sürecine yaklaşımınız, giyim tarzınıza göre derhal değerlendirilir. İş kıyafeti, ilk toplantı için en güvenli seçenektir.

Referansları unutma. Eski işverenlerinizle ilgili fikirleriniz yanınızda olursa iyi bir izlenim yaratacaksınız. Referanslar, bir adayın bir işe alım görevlisinin sorguladığı bir beceriyi kanıtlamasını sağlayacaktır.

 Bu yazılarımıza göz atmak ister misin ?

Deneyim olmadan cv nasıl yazılmalı ?

Cv Mail Atarken nelere dikkat etmeliyiz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder