Son Yazılar

27 Mart 2018 Salı

Cv Nedir ?


Cv Nedir? Curriculum Vitae Nedir ?

Özgeçmiş , iş başvurusunda işe başvuran kişinın başvurduğu posizyonla ilgili deneyim ve tecrübelerinin hakkında açıklamaların aldığı ve eğitim belgelerinin ve birlikte çalıştığı kişilerin referans olarak gösterildiği kişisel bir sunum belgesidir.


Cv Çeşitleri
Cv konularına göre 3'e ayrılıyor.
1- Fonksiyonel (İşlevsel) CV
2- Kronolojik (zaman sıralı) CV
3- Bileşik CV
Şimdi içerikleri hakkında biraz bilgi verelim.


Fonksiyonel (İşlevsel) CV , Kişi, sahip olduğu iş tecrübelerini uzmanlık alanları altında sunduğu bir cv çeşididir. Türkiye'de az görülen bir örnektir. Mesleğinize dair , hep aynı alanda ilerlediyseniz bu  cv çeşidi tam size göre..
Kronolojik (zaman sıralı) CV , Günümüzde en çok tercih edilen cv örneklerinden biridir. bu cv  modelinde  kişiler eğitimlerini , iş deneyimlerini ,  aldığı belgeleri, sertifikaları  ve referanslarını yazarak  sunduğu bir  belgedir.  Dikkat edilcek bir husus şöyle ki , uzun zaman çalışma hayatınıza ara verdiyseniz bu  cv sunusunu kullanmayınız.  İşverenin  kafasında soru işareti olmanıza neden olabilir.
Bileşik CV , Bileşik  cvde fonsiyonel cv modeline kısa süreli yaşadığı iş tecrübelerinide ekleyerek hazırlanmış olduğu bir cv modelidir. İlk önce başarı ve beceriler, hemen ardından da iş tecrübeleri yazılır. Bu formatta CV’nizi inceleyen kişiye önceki iş  tecrübeleriniz hakkındaki  detayları vermiş ve başvurduğunuz pozisyonda edindiğiniz bilgi ve deneyiminizi nasıl kullanacağınızı açıklamış olursunuz.

Meslekle Ait Cv Örneklerimiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder